Cédrus Garden Kertészeti webáruház - Debrecen - Országos házhozszállítás

Kérdésed van? +36 30 179 8980
E-mail: info@cedrusgarden.hu

Kategóriák
Cédrus Garden Kertészeti webáruház - Debrecen - Országos házhozszállítás

Kérdésed van? +36 30 179 8980
E-mail: info@cedrusgarden.hu

  • Kategóriák
    • Besorolandó
    • Munkavédelem
    • Kertészeti és barkácsgépek
    • Egyéb eszközök
    • Növényvédelem és ápolás
    • Vetőmagok
    • Öntözéstechnika
    • Tárolóeszközök
    • Rögzítéstechnika
    • Fóliák, hálók
    • Pálinkafőző és Borászati eszközök
    • Tüzeléstechnika
    • Szezonális termékek
  • Főoldal
  • Rólunk
  • Blog
  • Akciók
  • GY.I.K
Borélesztő Unikén univerzális 20g
Borélesztő Unikén univerzális 20g
290 Ft
  1. Vegyszerek
  1. Pálinkafőző és Borászati eszközök
  2. Vegyszerek

Borélesztő Unikén univerzális 20g

Cikkszám: 
CK26-001091
Borélesztő Unikén univerzális 20g
Raktáron 9 db
290 Ft


  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

Az Alcohol Yeast Saccharomyces cerevisie törzs.
Neutrális jellegű fajélesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez.
Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.

Tulajdonságok:
•Optimális erjesztési hőmérséklete 15-30oC.
•Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes.
•Habképzése közepes.
•Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt.
•Alkoholtűrő képessége 13,5 tf%.
•Kevés illósavat képez.
•Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
•Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
•Viszonylag tömör seprőt ad.
•Tápanyagigénye közepes

Mikrobiológiai jellemzők:
<10 vadélesztő / 106 élesztő sejt
<10 baktérium / 106 élesztő sejt
Salmonella nem kimutatható 25 g termékben.

Elkészítés:
A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni.
A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40oC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjük és egyenletesen a musthoz öntjük.
Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb.
A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15oC-ot.
Ha a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20oC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez.

Adagolás:
Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség:
Fehér borokhoz: 20-30 g/hl
Vörös borokhoz: 20-25 g/hl

Tárolás:
A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20oC) 2 év. Ha hűtve tárolják (4oC) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 2 évet. Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva.
Adatok
Tömeg:
20 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Cédrus '97 Kft.
  • 4034 Debrecen, Vágóhíd u. 8.
  • +36301798980
  • info@cedrusgarden.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

LÉGY AZ ELSŐ

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb akcióinkról, kedvezményeinkről és készletkisöpréseinkről!

Feliratkozás
  • Besorolandó
  • Munkavédelem
  • Kertészeti és barkácsgépek
  • Egyéb eszközök
  • Növényvédelem és ápolás
  • Vetőmagok
  • Öntözéstechnika
  • Tárolóeszközök
  • Rögzítéstechnika
  • Fóliák, hálók
  • Pálinkafőző és Borászati eszközök
  • Tüzeléstechnika
  • Szezonális termékek
  • Főoldal
  • Rólunk
  • Blog
  • Akciók
  • GY.I.K
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.