Cédrus Garden Kertészeti webáruház - Debrecen - Országos házhozszállítás

Kérdésed van? +36 30 179 8980
E-mail: info@cedrusgarden.hu

Kategóriák
Cédrus Garden Kertészeti webáruház - Debrecen - Országos házhozszállítás

Kérdésed van? +36 30 179 8980
E-mail: info@cedrusgarden.hu

  • Kategóriák
    • Besorolandó
    • Munkavédelem
    • Kertészeti és barkácsgépek
    • Egyéb eszközök
    • Növényvédelem és ápolás
    • Vetőmagok
    • Öntözéstechnika
    • Tárolóeszközök
    • Rögzítéstechnika
    • Fóliák, hálók
    • Pálinkafőző és Borászati eszközök
    • Tüzeléstechnika
    • Szezonális termékek
  • Főoldal
  • Rólunk
  • Blog
  • Akciók
  • GY.I.K
Élesztő tápsó /Bor és Cefre/    20 gr   lev., Borászat, élesztő tápsó
Élesztő tápsó /Bor és Cefre/ 20 gr lev., Borászat, élesztő tápsó
390 Ft
  1. Fajélesztők
  1. Pálinkafőző és Borászati eszközök
  2. Fajélesztők

Élesztő tápsó /Bor és Cefre/ 20 gr lev., Borászat, élesztő tápsó

Cikkszám: 
CK04-bore1601
Élesztő tápsó /Bor és Cefre/    20 gr   lev., Borászat, élesztő tápsó
Raktáron 18 db
390 Ft
Egységár: 19 500 Ft/kg0.02


  • Részletek
  • Vélemények
Részletek

ÉLESZTŐ TÁPSÓ (BOR ÉS CEFRE) 20GR LEV


RÖVID ISMERTETÉSE
A tápsó a fermentáció komplex aktiváló szere. Thiaminból (B vitamin) és ammónium-foszfátból illetve ammónium-szulfátból áll, melyből ammóniás hidrogén (NH4) szabadul fel, ami fontos tápláléka az élesztősejteknek. Az alkotórészek gondosan összeállított aránya biztosítja az élesztő sejtek stimulálását és szaporodását. Minden musthoz ajánlatos a használata, különösen az éretlen, sovány talajon fejlődött, a szürkerothadásos szőlő mustjához, valamint az erősen tisztított (flotált vagy vákuumdobszűrővel szűrt) mustokhoz. A tápsó használata fontos a melegkezeléssel készült boroknál, ahol a természetes vitaminok denaturálódnak a hő hatására. Szőlőből és gyümölcsből készült musthoz, cefréhez, megszakított erjedés újraindításához egyaránt használható középmagas alkohol és oxigéntartalom melletti erjesztéshez. Optimális fermentációs hőfok 12-3 tápsót vízben vagy borban oldjuk, majd köráramoltatással hozzákeverjük az élesztővel beoltott musthoz, vagy erjedés kezdetén a teljes mennyiséget, vagy két részletben: 2/3 részét az erjesztés indításakor, 1/3 részt pedig az erjesztés utolsó szakaszában.
Átlagos adagja 20-30 g / hl.4 C fok.


ELŐNYEI
A tápsó használatával jobb minőségű bort kapunk, mivel az élesztők számára fontos ammóniás nitrogén a legkönnyebben tud beépülni, így az erjedés már az első napokon is szabályosan folyik.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Cédrus '97 Kft.
  • 4034 Debrecen, Vágóhíd u. 8.
  • +36301798980
  • info@cedrusgarden.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

Iratkozz fel hírlevelünkre!

LÉGY AZ ELSŐ

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb akcióinkról, kedvezményeinkről és készletkisöpréseinkről!

Feliratkozás
  • Besorolandó
  • Munkavédelem
  • Kertészeti és barkácsgépek
  • Egyéb eszközök
  • Növényvédelem és ápolás
  • Vetőmagok
  • Öntözéstechnika
  • Tárolóeszközök
  • Rögzítéstechnika
  • Fóliák, hálók
  • Pálinkafőző és Borászati eszközök
  • Tüzeléstechnika
  • Szezonális termékek
  • Főoldal
  • Rólunk
  • Blog
  • Akciók
  • GY.I.K
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.